Předkrmy

Křupavý salát

2 bulvy fenyklu
1 svazek ředkviček
1 citron

Očistěte fenykl a rozkrájejte jej na čtvrtiny, z ředkviček odkrojte listy. Obojí vložte do kuchyňského robotu, nastrouhejte a nasypte do velké mísy. Vymčkejte do ní šťávu z citronu, přidejte 2 pořádná přihnutí extra panenského olivového oleje, špetku soli a pepře a rukama vše promačkejte a promíchejte. Ochutnejte, případně salít dochuťte.


Špenátový salát

100 g piniových oříšků
1 polévková lžíce balsamikového octa
1/2 citronu
200 g omytého baby špenátu
3 větší snítky čerstvé máty
5 konzervovaných sušených rajčat
1 střední okurka

Na velkou pánev nasypte piniové oříšky, postavte ji na střední žár a za občasného promíchání je opražte. Až budou lehce zlatavé, přesypte je do menší misky a nechte stranou.
Do velké salátové mísy dejte 1 polévkovou lžíci balsamikového octa, štávu z poloviny citronu, 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje, špetku soli a pepře a opražené piniové oříšky. Zálivku ochutnejte a dochuťte. Hrsti španátu spolu s mátovými lístky nahrubo nakrájejte na 1 cm nudličky a přidejte do mísy. Nahrubo nasekejte sušená rajčata a přidejte je do mísy. vidličkou podélně přejeďte okurku, poté ji rozpulte a šikmo nakrájejte na centrimetrové plátky. Přidejte ji do mísy celý salát promíchejte.


Osvěžující sekaný salát

1 červená paprika
1 červená čekanka
1 hlávka římského salátu
2 limetky
1/4 červené cibule
malý svazek čerstvého koriandru
1 vanička řeřichy

Připravte si velké prkénko, na kterém je možno servírovat jídlo. Z červené papriky vyjměte a nasekejtee ji nahrubo. Položte na ni čekanku a římský salát a taká je nasekejte na celkem drobné kousky. Uprostřed udělejte důlek a nalijte do něj extra panenský olivový olej a vymačkejte šťávu ze dvou limetek. Najemno nastrouhejte čtvrtinu červené cibule, osolte a opepřete a vše promíchejte. Salát posypte natrhaným koriandrem a řeřichou.